Ramadan Abedi, som er far til den formodede bombemand i Manchester, siger ifølge nyhedsbureauet AP, at hans søn er uskyldig.

Faren bekræfter, at politiet også har anholdt en af hans andre sønner. Faren er blevet interviewet via en telefonforbindelse til Libyen.

Det amerikanske nyhedsbureau har også talt med en tidligere libysk sikkerhedskilde, Abdel-Basit Haroun, som hævder, at faren angiveligt var medlem af en tidligere al-Qaeda-gruppe i Libyen.

Ifølge Haroun var faren, som hedder Ramadan Abedi, med i gruppen Libysk Islamisk Kamp for 20 år siden.

Ramadan Abedi er rejst til Libyens hovedstad, Tripoli.

22 personer dræbt
En gerningsmand detonerede mandag aften en bombe ved Manchester Arena, hvor den amerikanske sangerinde Ariana Grande havde optrådt.

Gerningsmanden havde medbragt en sprænganordning til koncerten. Bomben har ifølge flere rapporter indeholdt søm og metaldele for at gøre mest mulig skade. Gerningsmanden blev dræbt ved eksplosionen.

Omkring 22.30 lokal tid fik engelsk politi de første meldinger om en eller to eksplosioner ved Manchester Arena, hvor koncerten fandt sted. Her var den netop færdiggjort, og publikum var i gang med at forlade stedet.

Hjemmelavet bombe
Politiet har anholdt en 23-årig mand i forbindelse med angrebet. De har endnu ikke offentligjort noget nærmere omkring ofrene, men man har dog bekræftet, at der blandt de dræbte er flere børn.

Mange forældre forsøger stadig at få fat i deres børn, der siden angrebet i aftes har været savnede.

Udenrigsministeriets Borgerservice har på nuværende tidspunkt ikke fået nogen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de omkomne eller sårede.

United skrider til handling: Terror fører til aflysning

Shoppingcenter i Manchester evakueret: En person anholdt

May: Politiet kender bombemandens identitet